Мнения на зъботехници за Първия конгрес на Quintessence в България

Диди Георгиева преподавател в Медицински колеж, София
«Първият конгрес на Quintessence е уникално събитие, което показа високото ниво на организаторите. Презентациите бяха изключително полезни за зъботехниците. Всички лектори презентираха случаи и демонстрираха решения, което помага за професионалното ни развитие. Преводът също бе на ниво. Паралелно с научната програма организаторите се бяха погрижили и за създаване на топла и приятна атмосфера по време на почивките. Прекрасният обяд и кафе паузите, поднесени по специален начин, допълваха високия стил на конгреса.»

Милен Чальовски, Юлияна Димова, Йоана Андонова – СМТЛ Пчелидент
«Стремежът на СМТЛ Пчелидент е да бъдем в крак със съвременните тенденции в зъботехниката. За пореден път организаторите от Инфодент-БГ ни предоставиха възможност да се докоснем до видни зъболекари и зъботехници, лектори в Първия конгрес на Quintessence в България. За нас беше изключително полезно и вълнуващо да присъстваме на това събитие. Успяхме да сверим знанията и уменията си придобити от дългогодишния ни опит и установихме за пореден път, че винаги има какво още да научим. Единствената препоръка, която отправям, е на следващия конгрес на Quintessence в България зъботехническата секция да бъде още по-разширена.»

Красимир Дочев
«Много съм доволен от участието си в Първия конгрес на QUINTESSENSE в България. Презентациите бяха много интересни, а организацията бе на високо ниво. Д-р Виская ме впечатли с различния поглед при протезирането върху импланти. Лекцията за протезите бе твърде полезна, тъй като зъботехниката не се ограничава само с металокерамични и циркониеви възстановявания, а практическата демонстрация на Йохан Петерс бе изключително атрактивна в типичен немски стил. Препоръката ми към организаторите при бъдещи събития да включат повече зъботехнически презентации.»

Д-р Румен Пернишки
«Посещението на презентацията на Йохен Петерс за мен беше истинско удоволствие. Независимо от факта, че презентацията беше в сектора за зъботехници, а аз съм зъболекар, винаги е впечатляващо да чуеш и видиш човек с ясна концепция за това, което прави. Лекторът беше и достатъчно атрактивен и забавен без от това презентацията му да загуби от „тежестта” си. Той изложи типично по немски – ясно и добре структурирано, доказалата се във времето негова концепция за възста новяване на зъби. Техниката му за оформяне на дъвкателните повърхности изцяло функционално и естетично впечатли всички в залата.»

Георги Радулов
«Много съм впечатлен от Първия конгрес на Quintessence в България, и като организация и като значимост на събитието в денталните среди. Хотел Хилтън предложи идеални условия, които фирма ИНФОДЕНТ превърна със своя опит в уютно и прекрасно място за провеждане на конгреса. Лекторите бяха със сериозен опит и добра практика, темите бяха подбрани внимателно, като „гвоздеят“ бе Йохан Петерс „Естетика, оклузия и функция“, това са въпросите, които вълнуват най-много зъботехниците – перфекционисти. Презентацията му бе придружена и от практическо изпълнение майсторско полагане на керамика. Лекторът сподели и някои тънкости, прожектирани на стената, пропити с духовит и компетентен коментар. И другите двама лектори бяха много внимателно слушани и възприети. От въпросите в залата пролича и голямата компетентност на аудиторията, която се оказа на висота. Искам да изкажа благодарност на фирма Инфодент, която успя да издаде на български език и списание Quintessence с прекрасен дизайн, съдържащо най-новите в световно отношение теми и статии. Конгресът и списание Quintessence International Bulgaria са двете събития, които характеризират Инфодент като водеща компания на денталния хоризонт в България и определяща посоката на найновите достижения в денталния бранш.

Красимир Кънчев
«Първият конгрес на Quintessence в България отново възроди възможността да ни срещне със специалисти от висок ранг. Организирайки форум от такъв мащаб Инфодент ми даде възможност да посетя интересни лекции и да закупя литература от автори, които ме интересуват. Подобна инициатива спомага за едно добро усъвършенстване, а така също е добър повод за среща между колеги и съмишленици. На добър час!»