Очаквайте на български език книгата: Тотални протези

Представяме Ви книгата на Алберто Оливиери и Марчело Тибери.

тотално протезиране - книга на български езикТотални протези
Препоръки относно процеса на изработване на цели протези: в търсене на улеснението

„Отвъд различните философии и подходи, разнообразните техники и видовете материали, съществуват основни протоколи, които не подлежат на дискутиране и не са оспорвани досега от нито един автор.“ Алберто Оливиери

„Тоталните протези трябва да бъдат изработени прецизно и професионално. Необходимо е да се отделя специално внимание както на клиничните, така и на лабораторните етапи.“ Проф. Джино Пассамонти

Книгата е издадена през 2019 г. от издателство teamwork media srl Италия под редакцията на Петер Аселман. Тя е с меки корици, 136 страници и 581 илюстрации. Подходяща е за лекари по дентална медицина и зъботехници.

Книгата засяга темата за възстановяване на дъвкателния апарат с цели и частични снемаеми протези. Текстът обединява мнението на някои автори, почитатели на темата за целите протези. Това са специалисти, които се стремят да следват последователна политика в рехабилитацията на пациенти, нуждаещи се от снемаеми конструкции, без да затрудняват клиничните манипулации, провеждани от лекаря по дентална медицина. За съжаление обаче, има тенденция да се изработват конструкции, които са далеч от идеалните, пренебрегвайки протоколите за изработване.

В книгата са приложени таблици с лабораторни и научни статистики относно широко използваните материали. Авторите на този клинико-лабораторен труд биха искали конкретно да дадат своя принос към онези, които, потопени в необятния свят на пълната рехабилитация, понякога забравят фундаментите, всепризнати от всички големи майстори в денталната медицина.

Поместеният в книгата текст със сигурност не изчерпва необятния свят на лечението на тотално обеззъбените пациенти, но ясно очертава пътя, който може да улесни прилагането на утвърдените протоколи.

Книгата ще излезе от печат през ОКТОМВИ на цена: 58 лв.